Monday, May 7, 2007

REALITAT MIXTA

Fa unes setmanes vàrem veure a classe com les noves tecnologies de vídeo i captura de moviment permetien crear noves experiències aplicables sobretot al món dels videojocs. Fins ara, la majoria d'invents d'aquestes característiques eren prototips o bé aparells massa cars per a un usuari corrent.

Estem parlant de la realitat mixta, on es combina l'entorn amb imatges que rep la càmara a partir d'unes cartes codificades. La suma de tot això és que a la pantalla veurem una realitat mixta de ficció i no ficció. La notícia és que PS3 es convertirà en la primera plataforma d'última generació en oferir aquesta novetat. La videoconsola de Sony, amb l'ajuda dels programadors d'Eye Toy, està preparant el primer joc amb realitat mixta. Es tracta de Yu-gi Oh, una coneguda sèrie nipona convertida en joc de rol de cartes, que al mateix temps, passa a les videoconsoles. Tot plegat es pot veure en aquest video del E3 2007:




Esperem que aquesta iniciativa motivi més dissenyadors a fer altres propostes ja que la realitat mixta obre un gran ventall de possibilitats al món dels videojocs i és una nova forma d'entreteniment mai abans experimentada per a la gran majoria. Obrir la tecnologia al mercat general atraurà nous tipus d'usuaris i encantarà als "jugons" actuals.

per: Albert Mas de Xaxars

No comments: